Verslagen



< Terug naar Verslagen

Weihnachtskonzerte

14 december 2016



Tijdens de adventsperiode heeft Con Forza twee ‘Weinhnachtskonzerte’ gegeven in Duitsland. Vorig jaar zijn we door de voorganger van de kerk in Werth gevraagd om ook in de kerk daar op te treden. Gelijktijdig kwam er ook een verzoek van de Christur-Kirche in Bocholt. Zo zijn we dus op 7 december naar Bocholt geweest en de week daarna naar Werth. In Duitsland wordt Kerst nog wat uitbundiger gevierd dan in Nederland. Op beide avonden mochten we rekenen op veel bezoek. Er werd in twee sessies opgetreden. Het ensemble opende op beide avonden met de drie Bach koralen. Klassieke werken zijn mooi, maar in een kerk klinkt het wel heel bijzonder. Hierna volgden ‘Do they know it’s Christas’, ‘Mary’s Boy Child’ en ‘Winter Wonderland’. Afgesloten werd er met het prachtig uitgevoerde werk ‘O Holy Night’.
Hierna kwam het gehele orkest in actie. Geopend met ‘Gloria in Excelsis Deo’, en daarna het alom geprezen ‘The little drummer boy’. Ingetogen gespeeld op de kleine trom, die net als de rest van het drumstel afgedekt wat met doeken voor de demping van het geluid. Daarna volgden: ‘Deck the Hall’, ‘I’m dreaming of a white Christmas’, ‘Leise rieselt der Schnee’. Omdat een aantal van de nummers in het repertoire van Con Forza minder bekend zijn in Duitsland waren er wat andere liederen bij ingestudeerd. Dit waren o.a. 'Kling Glöckchen klingelingeling’, ‘Macht hoch die Tür” en ‘Tochter Zion, freue dich’, bij ons bekend als ‘U zij de glorie’. Verder kwamen ‘Happy Christmas’, ‘Dona Nobis Pacem’, ‘Komt allen tezamen’ en ‘Noël’ aan bod. Beide avonden werd natuurlijk afgesloten met het Kerstlied der Kerstliederen: ‘Stille Nacht’. In zowel Bocholt als in Werth waren de reacties erg positief. Men was onder de indruk van de kerstliederen die met een accordeonorkest gespeeld kunnen worden. Of zoals de pastor in Werth zei: ‘Wie ist es möglich auf einem Akkordeon?’
Na afloop kon men nog met elkaar praten en werden er leuke reacties gedeeld. In Bocholt was er geen ruimte om nog even te gaan zitten. In Werth konden we nog terecht bij een zaal in de buurt waar een ieder onder het genot van een drankje nog even kon nagenieten van het concert en werd de Kerstvakantie al ingeluid.
De optredens werden mede mogelijk gemaakt door het INTERREG-programma ‘Deutschland-Nederland’.


Bij links staat een verwijzing naar een aantal gespeelde nummers.


Foto's (5)


Inlichtingen



Telefoonnr: 0543-471036
info@conforza-aalten.eu


Binnenkort...



11 mei 2018

Bloemenactie op 11 en 12 mei



03 juni 2018

Instuif Antoniushove
Rapenburgsestraat 33
7131 CW Lichtenvoorde
aanvang: 14.30 uur
Toegang: nnb



08 juli 2018

Gezamenlijk concert met Symfonie orkest van de K.W.O.V.
Zonnebrinkkerk
Zonnebrink 61
7101 NB Winterswijk
Aanvang: 15.00 uur
toegang: vrije gift



10 november 2018

Avondconcert
Thema: Con Forza, 30 jaar
Locatie: De Salon, evenementencentrum de Hofnar, Aalten
aanvang: 19.30 uur